Camping Groenpark

Omgeving

De omgeving van Camping Groenpark:

Vlakbij Gent

Dia INTERZET_Gent (WinCE)Wie even wil onderduiken in het bruisende stadsleven moet niet ver lopen. Gent is echt vlakbij. Een oude historische stad boordevol geschiedenis, gastronomie, cultuur en verleidelijk gezellige winkelstraten. Gemakkelijk bereikbaar met de wagen, de fiets en het openbaar vervoer. Zie website Gent.

 

 

Groen kader

DSC00657Camping Groenpark is rustig gelegen aan de rand van een mooi natuurgebied. Op ons terrein vindt u heel natuurlijk aangelegde bomenpracht en zeer verzorgde grasveldjes. Aan de oevers van onze uniek gelegen visvijver vindt u een groene oase: een fijne stilteplek om even uit te blazen met een goed boek.

Omgeving

DonkmeerBerlare6 (WinCE)Camping Groenpark is gelegen op de grens van de gemeenten Zele en Overmere (Berlare), in het hart van het Scheldeland. Deze streek tussen de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen herken je aan de charmante dorpjes langs en nabij het water, de voet- en fietsveren, en de gastronomie, met in het bijzonder de paling. Het Scheldeland is een plek waar het fijn is om te wandelen, te fietsen of uitgebreide boottochtjes te maken.

Op wandelafstand van de camping vindt u het prachtige Donkmeer. Fietsers en wandelaars zullen zich hier niet zo gauw vervelen. Het meer, met 86 ha één van de grootste van België, ontstond in de 17de eeuw door ondergelopen turfputten. De natuur is hier bijzonder fraai. Op het meer kan men roeien, waterfietsen of een elektrisch bootje huren. Ook vissen behoort tot de mogelijkheden.

De vele restaurants rond het Donkmeer zijn zeer vermaard om hun overheerlijke palinggerechten. Omdat de eigen palingproductie van het meer te gering is om aan de vraag te voldoen, wordt de paling aangevoerd in tankwagens uit andere Europese landen. Na een waterkuur in het typische water van het Donkmeer verhuist de paling panklaar naar de gastronomische keukens. De koks kennen ondertussen veel recepten om de paling lekker te bereiden : in het groen gebakken, met kampernoelies, met tomaten of à la Provençale.

Nieuwdonk is een 175 ha groot recreatiedomein met 26 ha water en een waaier aan mogelijkheden: watersporten, ligweide, strand, zwemvijver en heerlijke speeltuinen.

In Overmere begon in 1798 de Boerenkrijg tegen de Franse overheersers, een volksopstand die zich over heel Vlaanderen uitbreidde. Het nieuwe museum aan het meer herinnert aan deze heroïsche strijd.

A 3235

Mooi is ook de omgeving van Waasmunster met zijn uitgestrekte wandelbossen die afgewisseld worden met heide en zanderige heuvels. Net buiten de dorpskern van Waasmunster vindt u de oude abdij van Rozenberg. Ook Dendermonde, waar Dender en Schelde samenvloeien, en bekend van de legende van de Vier Heemskinderen en het Ros Beiaard, is zeker een bezoekje waard.

GroteMarkt (WinCE)

Behalve de pracht van het Oost-Vlaamse rivierenlandschap heeft onze camping het voordeel van een centrale ligging ten opzichte van Vlaanderens grote kunststeden Gent, Antwerpen en Brugge. Ideaal voor dagtochtjes.